Eerste hulp in huis

Meer dan een half miljoen mensen elk jaar bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis komen. Ruim de helft van al deze ongelukken vinden plaats in en om het huis. Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een dergelijk ongeval. Daarom is er nu de online cursus eerste hulp in huis waar je snel en makkelijk je EHBO diploma behaald. Op naar meer veiligheid in huis en voor je familie!

Het blijkt dat ruim tweederde van de ouders met jonge kinderen niet weet wat te doen bij een ongeval. Eerste Hulp bij een ongeluk is essentieel; directe hulp maakt de kans op ernstig letsel bij het slachtoffer, mogelijk je eigen kind kleiner.

Ouders onvoldoende kennis van Eerste Hulp
Ondanks het feit dat er bij ongelukken in en om huis vaak kinderen betrokken zijn, hebben maar weinig ouders adequate en parate kennis van Eerste Hulp. Ruim tweederde van de ouders van kinderen jonger dan zes jaar heeft geen EHBO cursus gevolgd. Deze ouders weten niet hoe te handelen bij bijvoorbeeld valpartijen en brandwonden, waardoor ze vaker voor dit soort ongevallen in het ziekenhuis belanden. Gebrek aan tijd lijkt voor de ouders de belangrijkste reden te zijn om geen EHBO cursus te volgen. Juist voor deze groep is de cursus van eerste hulp in huisEerste Hulp in Huis interessant, omdat de cursus vanuit huis op ieder gewenst moment gevolgd kan worden.

back_ehbo_aan_kinderenSamenwerking met diverse partijen
Met de online EHBO cursus komt Eerste Hulp in Huis de wensen tegemoet van onder andere verzekeraars die streven naar een grotere zelfredzaamheid van mensen. Er wordt daarom al met verschillende partijen samengewerkt. Bovendien moeten sinds kort gastouders verplicht een EHBO cursus volgen. In dat kader is Eerste Hulp in Huis ook een samenwerking aangegaan met verschillende gastouderbureaus.

Over Eerste Hulp in Huis
Eerste hulp in huis vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennis hebben van Eerste Hulp. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met Rescue Nederland en is een erkende cursus die voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis. De cursus is te volgen via een e-learning systeem die ontwikkeld op basis van de Look, Listen & Learn-methode. Tijdens de cursus worden alle onderdelen en de volledige theorie van het basisprogramma EHBO op een toegankelijke en eenvoudige manier behandeld. Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een erkend theorie-certificaat en bestaat de mogelijkheid een praktijkavond en examenavond te volgen, die gegeven worden door het hele land.

Lees ook:

Adverteren bij Daisycon

Geef uw mening

Vertel ons wat u denkt ...
en oh, als je wilt dat er een plaatje te zien is bij uw commentaar, haal dan even een gravatar!